Google+ Followers

heerlijke recepten

Friday, August 21, 2015

Hartige pannenkoekjes met Griekse yoghurt

Hartige pannenkoekjes met yoghurt en courgette

Gegarneerd met rucola, feta en cherrytomaatjes

Net even iets anders dan de "gewone" pannenkoek. In plaats van melk gebruik je hierbij Griekse

yoghurt. Door deze yoghurt krijgen je pannenkoekjes een heerlijk frisse smaak. De toegevoegde

courgette maakt het ook nog eens heel gezond. Een ideaal gerechtje voor je lunch!




Benodigdheden:

50 gr zelfrijzend bakmeel

250 ml Griekse yoghurt

1 ei

1/4 deel van een courgette

1 theelepel tijm

wat zout en peper

klein handje geraspte kaas

Om te garneren: rucola feta en cherrytomaatjes


Bereidingswijze:

Begin met het raspen van de courgette. Meng vervolgens alle ingredi√ęnten met de courgette in

een kom. Verhit een scheutje olie in een pan en giet een beetje van het beslag in de pan. Bak de

pannenkoekjes ongeveer 2­3 minuutjes per kant. Garneer de pannenkoekjes met de rucola, feta

en cherrytomaatjes. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment